Potpukovnik pucao nezadovoljan zbog premještaja, određen mu pritvor do 30 dana

Incident u zgradi Ministarstva odbrane

Potpukovnik pucao nezadovoljan zbog premještaja, određen mu pritvor do 30 dana

Potpukovnik Vojske Crne Gore Emin Husović uhapšen je juče nakon što je pucao u zgradi Ministarstva odbrane (MO), a Više državno tužilaštvo sumnjiči ga za pokušaj ubistva.

Njemu je određen pritvor do 30 dana nakon saslušanja u Višem tužilaštvu zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Iz Ministarstva odbrane su objavili da je upotrijebio vatreno oružje juče ujutro oko 11 sati, da nije bilo povrijeđenih i da nije pričinjena materijalna šteta.

Husović je nezadovoljan premještajem, jer je trebalo da ga iz ministarstva vrate u službu u Vojsci Crne Gore, krenuo s pištoljem ka nadređenoj, direktorici Direktorata za materijalne resurse u MO Almi Ljuljanaj, pišu Vijesti pozivajući se na nezvanična saznanja. 

Njega su u namjeri da uđe u kancelariju Ljuljanajeve spriječila dva oficira, i tom prilikom Husović je opalio iz službenog oružja. Metak je završio u podu, nezvanične su informacije.

U MO je više izvora Vijestima saopštilo da je Husović za potrebe službe trebalo da bude premješten na radno mjesto “koje je jednako plaćeno i rangirano” te da je do promjene moralo doći zbog sumnji u zloupotrebu položaja.

Iz MO i policije nijesu odgovorili da li je tačno da je bio u alkoholisanom stanju.

Njega je uhapsila civilna policija jer je nju prvu, reagujući na incident, pozvao jedan od zaposlenih u Ministarstvu odbrane.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.