Razmatra se optužnica zbog ubistva bebe: Krv brisali sa zidova da prikriju tragove

Osumnjičeni Šišić i Jovanović

Razmatra se optužnica zbog ubistva bebe: Krv brisali sa zidova da prikriju tragove

Pred vijećem Višeg suda u Podgorici juče je razmatrana optužnica protiv državljanina BiH Nermina Šišića i Jelene Jovović, kojom se terete za teško ubistvo petnaestomjesečnog P.J., sina Jovovićeve. Sud će o tom aktu odlučiti za 15 dana.

Branioci po službenoj dužnosti optuženih Šišić i Jovović, advokati Bojana Jovićević i Miomir Joksimović, naveli su da nemaju primjedbi na zakonitost optužnice, kao i sami optuženi. Tužilac Zoran Vučinić je dodao da dokazi prikupljeni tokom istrage potvrđuju osnovanu sumnju da su optuženi učinili krivično djelo i da opravdavaju iznošenje ove krivično pravne stvari na glavni pretres.

Šišiću se na teret stavlja teško ubistvo, a Jovović se tereti za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Izvršenje ovog krivičnog djela ogleda u brojnosti povreda po tijelu djeteta, faktički nemoćnog lica koje im nije moglo pružiti otpor, a svakako i po nastupjeloj posljedici smrti djeteta od 15 mjeseci.

Oni se terete da su prethodno zlostavljali dijete, da bi 4. februara u kući, djetetu zajednički zadali više udaraca u predjelu glave nanoseći mu teške i po život opasne povrede. Radi prikrivanja tragova krpama su brisali krv djeteta sa zidova unutar kuće. Dijete koje je već bilo loše zbog povreda poveli su ka brdu Ljubović. Međutim, komšije su ih primijetile pa su izmislili priču da je djetetu naglo pozlilo, pa su otišli u Urgentni centar.

Dječak je primljen 4. februara u Dječju bolnicu u Podgorici, a sjutradan je podlegao teškim povredama.

Izvor:Dnevne novine

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.