Podgorica: Uhapšeno 6 osoba zbog krađa, 50-godišnjak uhapšen zbog prijetnji Albancima
ilustracija

Podgorica: Uhapšeno 6 osoba zbog krađa, 50-godišnjak uhapšen zbog prijetnji Albancima

Podgorička policija uhapsila je sedam osoba zbog krađa i prinude.

Kako je saopštila Uprava policije, službenici podgoričke policije su 20. juna uhapsili J.V. (26) iz Podgorice i priveli ga nadležnom tužiocu uz poseban izvještaj podnijet kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu B.R.

"On je, sumnja se, ovo krvično djelo počinio na način što je, 16.06.2018. godine, iz kancelarije koja se nalazi u sklopu MZ „13 Jul“ u ulici Vasa Raičkovića, otuđio trimer vrijednosti 200 eura", kaže se u saopštenju.

17. juna uhapšen je M.R. (26) takođe iz Podgorice, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu M.R.

"On je priveden državnom tužiocu uz poseban izvještaj prethodno podnijet protiv nepoznatog počinioca zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo. On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je, 14.06.2018.godine, sa imanja koje je u vlasništvo oštećenog, a koje se nalazi u mjestu Lužnica, preskočio ogradu i tom prilikom otuđio dio sistema za navodnjavanje koji je kasnije prodao na otpadu sekundarnih sirovina. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku", naveli su iz UP.

18. juna uhapšeni su  S.R. (20), F.M. (19) i E.B. (22), svi iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa na štetu C.L.

"Oni su, sumnja se, 18.06.2018.godine, ovo krivično djelo počinili na način što su upotrebom podesnog sredstva odvalili katanac na vratima i ušli u unutrašnjost objekta i tom prilikom otuđili šest punih plinskih boca. Plinske boce su pronađene i vraćene vlasniku. Ova lica su uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo teška krađa privedena nadležnom tužiocu u Podgorici", stoji u policijskom saopštenju.

D.J. (37) iz Podgorice uhapšen je 21. juna zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa na štetu B.S.

"On je, kako se sumnja, 21.06.2018. godine, u ulici 19. decembra u Podgorici, otuđio pmv marke „VW Golf III“ podgoričkih registarskih oznaka, na način što je iskoristio to što je vozilo otključano i uz pomoć podesnog ključa stavio vozilo u pogon i odvezao ga na parking prostor u blizini gradskog stadiona gdje je sa vozila skinuo registarske oznake i bacio ih, dok je otuđeno vozilo sakrio na obližnjem parking prostoru.  Vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku. Osumnjičeni je uz poseban izvještaj priveden nadležnom tužiocu", kazali su iz policije.

Policija je juče rasvijetlila krivično djelo prinuda i tom prilikom uhapsila M.R. (50) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo na štetu M.B.

"On je, sumnja se, 23.06.2018. godine, u kolibi koja je vlasništvo M.V, u mjestu Momonjevo, zatekao M.B. sa još dva nepoznata lica, koja su državljani Republike Albanije, i on je tom prilikom ovim licima uputio prijetnje, a jednog od njih, sumnja se, je udario nogom. Ova dva nepoznata lica su se dala u bjekstvo dok je M.R. ostao u kolibi sa M.B, kojeg je, kako se sumnja, rukama uhvatio za vrat i pokušao da ga obori na zemlju.  M.B. je uspio da se otrgne i ode je u pravcu svoje kolibe, a zatim je pozvao policiju.  M.R. je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu", stoji u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.