Evropska komisija pokreće Digitalnu agendu za Zapadni Balkan
Sa Digitalne skupštine u Sofiji

Građani da iskoriste prednosti brzih i neizbježnih digitalnih transformacija

Evropska komisija pokreće Digitalnu agendu za Zapadni Balkan

Evropska komisija je u ponjedeljak, u Sofiji, u Bugarskoj prezentovala "digitalnu agendu" za Zapadni Balkan.

Na današnjoj Digitalnoj skupštini 2018. koja se održava u Sofiji Evropska komisija i šest partnera sa Zapadnog Balkana: Albanija, Bosne i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Makedonija i Srbija zajedno pokreću Digitalnu agendu za Zapadni Balkan.

Program ima za cilj podržati tranziciju regiona ka digitalnoj ekonomiji i prednosti digitalne transformacije za građane, kao što je brži ekonomski rast, više poslova i bolje usluge.

"Cilj ovog događaja je da se građani regiona Zapadnog Balkana u potpunosti iskoriste prednosti brzih i neizbježnih digitalnih transformacija", rekla je Marija Gabriel, komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo.

Digitalna agenda posebno je posvećena tome da se u zemljama učesnicama investira u širokopojasnu povezanost, poveća stepen sajber sigurnosti, povjerenja i digitalizacije industrije, unaprijedi digitalna ekonomija i društvo, te podrži istraživanje i inovacije.

Digitalna agenda temelji se na neformalnom summitu EU-Zapadnog Balkana koji je održan 17. maja 2018. u Sofiji, gdje su čelnici Evropske unije i partneri Zapadnog Balkana posvećeni jačanju digitalne povezanosti u regiionu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.