Crna Gora i Maroko zemlje otvorenosti, tolerancije, dijaloga i mira
El Malki i Đukanović

El Malki i Đukanović

Crna Gora i Maroko zemlje otvorenosti, tolerancije, dijaloga i mira

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je predsjednika Predstavničkog doma Kraljevine Maroko Habiba El Malkija, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

"Crna Gora i Maroko imaju tradiciju dobrih odnosa još iz jugoslovenskog doba.

Ova  posjeta je prilika da se pored dinamične parlamentarne saradnje, unaprijedi i saradnja između dvije vlade, naročito u oblasti turizma, poljoprivrede i pomorske industrije", kazao je Đukanović.

On je ocijenio da će prva posjeta nekog marokanskog zvaničnika Crnoj Gori biti podsticaj za pripremu više međudržavnih sporazuma, koji će biti temelj za konkretizovanje zajedničkih projekata, kao najoptimalnijih modela saradnje.

Predsjednik Predstavničkog doma Maroka, kazao je da je počastvovan prijemom i prilikom da prenese čestitke kralja Maroka Predsjedniku Đukanoviću povodom stupanja na predsjedničku funkciju. Istovremeno, čestitao je Crnoj Gori i njenim građanima na prijemu  u NATO i uspješnom putu integracije u EU, i informisao o marokanskom iskustvu u saradnji sa EU, koja je dodatno aktuelizovana u toku migrantske krize.

On je istakao da su Crna Gora i Maroko zemlje otvorenosti, tolerancije, dijaloga i mira, i u tom kontekstu posebno ukazao na ulogu koju Crna Gora ima u regionu, kao faktor stabilnosti i evropske perspektive.

Predsjednik Đukanović ponovio je i u razgovoru sa marokanskim zvaničnikom da je Crna Gora posvećena promociji evropskih vrijednost i unapređenju demokratskog i ekonomskog razvoja.

Đukanović je pozdravio i organizovanje “Dana marokanske kulture u Crnoj Gori”  kao dobru inicijativu za upoznavanje dva naroda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.