Zaključao se u
Ilustracija

Uhapšen nakon potjere, pronađeni oružje i municija

Zaključao se u "štek" stan, pa skočio s drugog sprata da bi pobjegao od policije

Barska policija je danas preduzimajući aktivnosti na prevenciji vršenja krivičnih djela i na pojačanoj kontroli bezbjedosno interesantnih lica i njima bliskih lica, a postupajući na osnovu operativnih informacija, prilikom pretresa pronašla i oduzela pištolj i municiju, kao i veću količinu predmeta i garderobe za koje se sumnja da potiču iz krivičnog djela.

Naime, službenici CB Bar su, 25.juna, postupajući na osnovu operativne informacije da se u jednom iznajmljenom tzv. štek stanu kriju lica za koja se sumnja da su izvršioci krivičnih djela, dolaskom na navedenu lokaciju zatekli jedno lice koje se po dolasku policijskih službenika zaključalo u stan a koji se inače nalazi na drugom spratu.

"Kako bi izbjegao lišavanje slobode osumnjičeni je skočio sa drugog sprata stambene zgrade na tle, sa visine od preko 10 metara, i dao se u bjekstvo. U akciji hvatanja odbjeglog lica učestvovali su i službenici Interventne jedinice, koji su zajedno sa službenicima CB Bar brzom i efikasnom akcijom lišili slobode ovo lice pola sata nakon bjekstva, u naselju Šušanj. Lice je prilikom lišavanja slobode službenicima policije dalo na uvid ličnu kartu koja glasi na ime drugog lica, a stvarni identitet ovog lica – S.C. (28) iz Republike Srbije utvrđen je u službenim prostorijama CB Bar", saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici su, na osnovu pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Baru, izvršili pretres ovog stana kojom prilikom su pronašli i oduzeli pištolj marke CZ M57 kalibra 7,62mm sa okvirom u kojem se nalazilo sedam metaka istog kalibra, kao i veću količinu predmeta i garderobe za koje se sumnja da potiču iz krivčnih djela počinjenih na štetu butika „Benetton“ i radnje „Tehnostil“, navodi se u saopštenju policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se S.C. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sunmnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok će se o postojanju drugih krivičnih djela naknadno izjasniti.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.