Ako imate bijele fleke na penisu u vašem tijelu se razvija opasna bolest!
Ilustracija

Polno prenosive bolesti

Ako imate bijele fleke na penisu u vašem tijelu se razvija opasna bolest!

Istraživanja ukazuju da promjene na testitsima mogu da budu bezazlene ali isto tako često ukazuju na ove opasne bolesti!

Muškarci se često žale na pojavu bijelih fleka na testisima, a one mogu da ukazuju na bezazlene promjene, ali i na opaku bolest.

Istraživanja pokazuju da bele fleke na testisima mogu biti obične akne, odnosno bubuljice, a može ih uzrokovati i zarasla dlaka ili upala korijena dlake (folikulitis).

Međutim, ova promjena može da ukazuje na brojne polno prenosive bolesti, kao što su kondilomi, herpes ili sifilis. Takođe, javlja se i problem uvećanih lojnih žlezda koji se ispoljava u vidu sitnih žutih izraslina na testisima, nalik na bubuljice.

Ako primijetite bilo kakve promjene na testisima, treba odmah da posjetite ljekara, naročito ako osjećate sljedeće simptome: osip, velika količina sperme, bol, otok, bol tokom mokrenja i bol u genitalijama poslije seksualnog odnosa.

Kao najbolji vid prevencije, stručnjaci ističu da izbjegavate veš koji vas steže, vodite račna o higijeni, izbjegavajte dugo izlaganje jakom suncu i vrućini i obavezno se tuširajte odmah nakon završenih sportskih aktivnosti.

Alo.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.