CG zainteresovana za marokanska iskustva u korišćenju solarne energije
Marković i El Malki

Marković primio predsjednika Predstavničkog doma parlamenta Maroka el Malkija

CG zainteresovana za marokanska iskustva u korišćenju solarne energije

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je predsjednika Predstavničkog doma Parlamenta Kraljevine Maroka Habiba el Malkija koji boravi u zvaničnu posjetu Crnoj Gori.

Obostrano je konstatovano da dvije prijateljske države njeguju dobre i sadržajne bilateralne odnose utemeljene još za vrijeme Jugoslavije i da i Crna Gora i Maroko vide zajednički interes za dalje unapređenje saradanje posebno na ekonomskom planu, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Premijer Marković je upoznao sagovornika sa političkim i ekonomskim prioritetima Vlade rekavši, među ostalim, da su bezbjednost i unutrašnja stabilnost bile najvažnije pretpostavke za odlične rezultate koje je Vlada Crne Gore postigla u prošloj godini i u prvoj polovini ove godine na ekonomskom planu.

„Mi smo mala zemlja koja mnogo polaže na svoju stabilnost i sigurnost jer od toga zavisi naš ekonomski prosperitet i naš cilj, a to je podizanje stanarda i kvaliteta života građana“ – rekao je predsjednik Vlade.

El Malki čestitao je Premijeru na članstvu Crne Gore u NATO-u ocijenivši da je ono doprinijelo stabilnosti Zapadnog Balkana i da je to što je naša zemlja zavrijedila ulazak u Sjevernoatlantski savez pokazatelj međunarodnog ugleda Crne Gore.

Na sastanku je istaknuta zainteresovanost Crne Gore za korišćenje marokanskih iskustava u korišćenju solarne energije, kažu iz Vlade.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.