Tajland: 12 dječaka i trener nestali u pećini
U pećini pronašli tragove nestalih dječaka

Potraga u toku

Tajland: 12 dječaka i trener nestali u pećini

U toku je potraga za 12 dječaka i njihovim fudbalskim trenerom, kojima se u subotu izgubio trag kod pećine na sjeveru Tajlanda.

Dječaci, stari između 11 i 15 godina, i njihov 25-godišnji trener, nestali su pošto su završili trening. Njihovi bicikli, ruksazi i patike nađeni su ostavljeni ispred pećine Tam Luang Nang Non.

Potraga je započela nakon što je majka jednog od tinejdžera prijavila policiji da se njen sin nije vratio sa treninga, prenosi Blic.

Ronioci još nisu uspjeli da stignu do velike pećinske prostorije, gdje se sumnja da su dječaci zajedno sa trenerom ostali zarobljeni, izjavio je Kamolčaj Koča, zvaničnik nacionalnog parka u kome se pećina nalazi.

Policija je dodala da su i u pećini pronašli tragove nestalih dječaka.

Jedan od očeva nestalih dječaka izjavio je da se nada da su djeca ostala zarobljena u pećini, da su sklonjena na bezbjednom i da čekaju spasioce.

Ta pećina često bude poplavljena tokom kišne sezone koja u Tajlandu traje od juna do oktobra.

Pećinska prostorija gdje se spasioci nadaju da će naći nestale, nalazi se oko četiri kilometra od ulaza. Pećina je duga oko osam kilometara.

Kamolčaj Koča kaže da je i ranije bilo slučajeva da turisti budu zarobljeni u toj pećini, ali da su spasavani poslije nekoliko dana, kada bi se voda povukla.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.