Crna Gora i Maroko potpisali Protokol o parlamentarnoj saradnji
Malki i Brajović, foto: AA

Prva zvanična posjeta nekog marokonskog zvaničnika CG

Crna Gora i Maroko potpisali Protokol o parlamentarnoj saradnji

Predsjednik Predstavničkog doma Kraljevine Maroko Habib El Malki, boravi danas u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, što je prva zvanična posjeta nekog marokanskog državnika Crnoj Gori.

El Malki se sastao sa predsjednikom crnogorskog parlamenta Ivanom Brajovićem, sa kojim je potpisao Protokol o parlamentarnoj saradnji. 

Protokolom o parlamentarnoj saradnji između Skupštine Crne Gore i Predstavničkog doma Kraljevine Maroko, biće stvorene osnove za jačanje parlamentrane dimenzije bilateralnih odnosa uključujući saradnju između parlamentarnih radnih tijela, grupa prijateljstva, kao i između stručnih službi dva zakonodavna doma. 

brajovicAA

Ivan Brajović

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, poručio je da je Kraljevina Maroko prva zemlja sjeverne Afrike koja ima napredni status u odnosima EU, a takođe je i zemlja koja veoma intezivno u okviru Mediteranskog dijaloga sarađuje sa NATO-om. 

"Crna Gora i Maroko dijele zajedničke vrijednosti i vrlo se slično ponašaju u regionu – kako mi u regionu Zapadnog Balkana, tako i oni u regionu sjevera Afrike. Mi smo zemlje koje mogu da posluže za primjer kako se treba ponašati kada su u pitanju dobrosusjedski odnosi i obije zemlje smo stabilizirajući faktor u našim regionima. Mi želimo da naše odnose inteziviramo i kada je u pitanju ekonomska saradnja“, kazao je Brajović. 

2018062523113192135068108Web

El Maliki

El Malki je u svom obraćanju poručio da je zadovoljan zbog potpisanog protokola i najavio saradnju i u drugim oblastima. 

Brajović i El Malki će danas položiti vijenac na Spomenik partizanu-borcu, a takođe će i posjetiti manifestacijiu„Marokanska nedjelja“, koja se održava u Podgorici. 

El Malki će se danas susresti i sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i premijerom Duškom Markovićem. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.