Srbija nema informacije u hapšenju Miše Banane
Ministarstvo pravde Srbije

Srbija nema informacije u hapšenju Miše Banane

Ministarstvo pravde Srbije za sada nema informacije o tome da li je, kako su prenijeli mediji, u Brazilu uhapšen Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana (69).

To je rekla ministarka pravde Nela Kuburović.

"Sve dok nadležno ministarstvo iz Brazila ne obavijesti Ministarstvo pravde Srbije da je lice uhapšeno i da li postoje zahtjevi za izručenje, Ministartvo pravde ne raspolaže nikakvim podacima. Imamo informacije iz medija i onoliko koliko nam je poznato za sada, u toku je postupak utvrđivanja identifikacije da li se radi o licu koje se nalazi na potjernici", kazala je Kuburović. 

20545919135b30cdcdccf28896945611v4big

Nela Kuburović, foto:Tanjug

Inače , Radulović se nalazi na potjernici na osnovu naredbe Višeg suda u Beogradu iz 2011. godine, a u bjekstvu je sedam godina i sudi mu se u odsustvu pod optužbom da je zajedno sa Darkom Šarićem i ostalima učestvovao u švercu 5,7 tona kokaina.

Kuburović kaže tek nakon što se ustanovi identitet uhapšene osobe, nadležno ministartvo iz Brazila će da se obrati Ministarstvu pravde Srbije kako bi se dostavile adekvatne informacija brazilskim vlastima. 

Miša Banana, foto: Kurir

"Sve dok to ne stigne Ministartvo pravde aposlutno nema nikakve veze još uvek sa tim predmetom a vjerujete da ćemo medije da obavijestimo ako bilo kakav zahtev stigne iz Ministarstva Brazila", rekla je Kuburović. 

Prema navodima medija, policija u Brazilu pronašla je odbjeglog Rodoljuba Radulovića, zvanog Miša Banana (69) a navodno je imao kod sebe lažni pasoš.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.