I Ceca na spisku među poreskim dužnicima u Budvi
Svetlana Ceca Ražnatović

I Ceca na spisku među poreskim dužnicima u Budvi

Više od dvije hiljade poreskih dužnika obaviješteni su da hitno izmire dugovanja prema Opštini Budva, a na spisku je i srpska pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović

Supruga ubijenog vođe Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana duguje za porez na nepokretnost 230 eura, na ime stana koji ima u bečićkom naselju Ivanovići.

Porez nije platila za 2016. i 2017. godinu, a Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva na čijem je čelu Petar Odžić (SDP) donijela je rješenje o pokretanju postupka prinudne naplate.

Ukoliko Ražnatovićeva ne izmiri dugovanje, Opština prema propisima može blokirati njenu imovinu.

Stan od 72 kvadrata u zgradama naspram hotela “Splendid”, još se u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnije vodi na njenog ubijenog supruga Željka Ražnatovića Arkana.

Opština je u proteklih mjesec dana donijela na stotine rješenja o prinudnoj naplati, a kod onih čija dugovanja prelaze desetine hiljada eura, upisana je hipoteka na imovinu.

Tako je početkom juna upisana hipoteka na gotovo 50.000 kvadarta zemlje od Lučica do Budve, vlasništvo četiri povezane kompanije koje je kontrolisala Olivera Ilinčić, nekadašnja savjetnica osuđenog šefa budvanske kriminalne grupe Svetozara Marovića. Imovina je blokirana na ime poreskog duga većeg od 200.000 eura.

Kako je Vijestima saopšteno u Upravi lokalnih javnih prihoda, poreski dug na ime poreza na nepokretnost iznosi oko deset miliona eura i dvaput je manji u odnosu na 2015. godinu.

Dvije trećine duga se odnosi na građane, a trećina na firme.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.