U srijedu Premijerski: Evo šta će pitati Markovića
Duško Marković

U srijedu Premijerski: Evo šta će pitati Markovića

Premijer Duško Marković odgovaraće na poslanička pitanja tokom Premijerskog sata koji je zakazan za srijedu 27.juna.

Markovića će poslanik Socijaldemokrats Mićo Orlandić pitati šta Vlada preduzima i šta će preduzimati da se na održiv način valorizuju potencijali Skadarskog jezera na osnovu ubrzanog ekonomskog razvoja, stavljajući u funkciju ovaj, kako je naveo, ogroman ekonomski, kulturni, turistički, ekološki i poljoprivredni razoj Crne Gore.

U ime DPS-a pitanje će postaviti poslanik te partije Nikola Rakočević.

On podsjeća da je Crna Gora ostvarila rast BDP-a za prvi kvartal ovge godine na nivou od 4,5 odsto.

"Da li je realno očekivati ovakav trend u nastavku 2018-e godine, i šta će biti najveći izazovi Vlade u zadržavanju ovog rasta u tekućoj godini", navodi se u pitanju Rakočevića.

U ime manjinskih partija, pitanje Markoviću postaviće Adrijan Vuksanović iz HGI.

“Kakva su Vaša očekivanja od predstojeće ljetnje turističke sezone i na koji način to doprinosi otvaranju novih radnih mjesta, odnosno zapošljavanju i ukupnom razvoju Crne Gore”, navodi se u pitanju Vuksanovića.

Raško Konjević Markovića će u ime SDP-a pitati da li može da garantuje da je postupanje ministra saobraćaja Osmana Nurkovića u dijelu politike zapošljavanja u Ministarstvu saobraćaja u skladu sa zakonskim propisima.

Poslanik DF-a, Milan Knežević, pitaće na osnovu čijih instrukcija je, kako navodi, Marković odlučio da gradi kampove za više hiljada ilegalnih migranata u Crnoj Gori ne bi li se, kako je premijer ranio rekao, smanjio pritisak na granice Evropske unije.

Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.