Kolumbija savladala Poljsku
Foto: AA

Kolumbija savladala Poljsku

U drugom kolu grupe H na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji Kolumbija je večeras savladala Poljsku, rezultatom 3:0.

Kolumbija i Poljska odigrale su veoma uzbudljivu utakmicu na Areni u Kozanu, prenosi Anadolija.

Yerry Mina je odlično reagovao na centaršut u srcu šesnaesterca i razantnim udarcem glavom doveo Kolumbiju u vodstvo u 40. minuti meča. 

Predvođena ponajboljim golgeterom svijeta Robertom Levandovskim, Poljaci su u drugom poluvremenu otvorenije krenuli u napad, ali to je Kolumbijcima dalo priliku za opasne kontranapade. 

Jednu takvu kontru u 70. minuti meča za vodstvo od 2:0 realizirao je ponajbolji igrač Kolumbije svih vremena Radamel Falcao. 

Pet minuta kasnije kolumbijski veznjak Juan Cuadrado pogodio je za konačnih 3:0.

Situacija u grupi H izuzetno je zanimljiva uoči posljednjeg kola. Senegal i Japan su danas odigrali uzbudljiv meč koji je završen rezultatom 2:2 i trenutno su na prva dva mjesta u grupi sa po četiri bora. Kolumbija ima tri boda, a Poljaci su posljednji bez osvojenih bodova.

U posljednjem kolu 28. juna igraju Japan i Poljska, a Senegal i Kolumbija. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.