El Maliki dolazi u CG: Sjutra potpisivanje Protokola o saradnji
Skupština Crne Gore

Prva zvanična posjeta nekog marokanskog državnika

El Maliki dolazi u CG: Sjutra potpisivanje Protokola o saradnji

Predsjednik Predstavničkog doma Kraljevine Maroko Habib El Malki, dolazi u Crnu Goru na poziv predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića, a sastaće se i sa drugim državnim zvaničnicima, saopšteno je iz crnogorskog parlamenta.

Zvanična ceremonija dočeka počeće sjutra u 9 sati i 30minuta u Vili Gorica, gdje će Brajović dočekati visokog gosta iz Maroka.

Kako je saopšteno iz Skupštine, posjeta Habiba El Malkija je prva zvanična posjeta nekog marokanskog državnika Crnoj Gori.

"Kraljevina Maroko je među prvim državama koja je priznala Crnu Goru. Ova država ima Napredni status sa Evropskom unijom, dok sa NATO-om uspješno sarađuje u okviru Mediteranskog dijaloga. Maroko je prva zemlja u regionu Sjeverne Afrike koja je dobila Napredni status, što čini pionirski korak u evropskoj susjedskoj politici", navodi se u saopštenju.

Protokolom o parlamentarnoj saradnji između Skupštine Crne Gore i Predstavničkog doma Kraljevine Maroko koji će sjutra biti potpisan, biće stvorene osnove za jačanje parlamentrane dimenzije bilateralnih odnosa uključujući saradnju između parlamentarnih radnih tijela, grupa prijateljstva, kao i između stručnih službi dva zakonodavna doma.

"Predsjednik Predstavničkog doma Kraljevine Maroko Habib El Malki je između ostalog član Akademije Kraljevine Maroko, profesor ekonomije na Univerzitetu Muhamed V, dobitnik Velike medalje frankofonije Francuske akademije i dobitnik francuske Legije časti", kažu iz Skupštine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.