Brajović: Neozbiljno je da planove Demokrata i URA-e saznajemo iz medija
Ivan Brajović

I bez opozicije uradili veliki posao

Brajović: Neozbiljno je da planove Demokrata i URA-e saznajemo iz medija

Skupština i svi poslanici vladajuće koalicije spremni su da sa opozicionim kolegama otvore sva pitanja, ali u skupštinskom dijalogu, ponovio je predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović.

 Komentarišući zahtjeve Demokrata i Građanskog pokreta URA, čijim ispunjenjem uslovljavaju svoj povratak u parlament, Brajović je kazao da je neozbiljno da se o planovima i predlozima dijela opozicije poslanici upoznaju putem medija ili međunarodnih institucija.

U razgovoru za Pobjedu, Brajović je na pitanje da prokomentariše zahtjev Alekse Bečića i Dritana Abazovića za formiranje ad hoc radne grupe koja bi se bavila mnogim temama, ali i izbornim zakonodavsvom, rekao da je Skupština i bez opozicije uradila veliki posao, te da je, između ostalog, bila formirana radna grupa takođe ad hoc.

“Na osnovu preporuka ODIHR-a i uz njihovu ekspertsku podršku, izmijenili smo jedan broj zakona i unaprijedili izborni ambijent. Uprkos iskrenom pozivu, opozicija nije učestvovala u radu radne grupe, a takođe je onemogućila usvajanje Zakona o izboru poslanika i odbornika za koji je bila potrebna dvotrećinska većina”, istakao je Brajović.

Predsjednik Skupštine je, komentarišući prekid bojkota parlamenta od većine opozicionih poslanika, podsjetio da se veći dio opozicije vratio, te da je on upozoravao da će nepoštovanje građana biti kažnjeno na izborima.

“Što se i desilo. Koji god da su razlozi povratka, a reklo bi se da je on uzrokovan padom političkog rejtinga, kolege poslanici su dobrodošli. Iako Skupština radi u punom legitimitetu, puni sastav trebalo bi da doprinese daljem razvoju demokratizacije crnogorskog društva. Sve to pod uslovom da učešće u radu plenuma i radnih tijela bude konstruktivno. Jer, konstruktivna opozicija pomaže da predložena zakonska rješenja možda dobiju neki drugi aspekt, da usvojeni zakoni budu bolji od inicijalnih predloga, da unapređujemo parlamentarni dijalog o svim pitanjima od interesa za naše društvo”, zaključio je Brajović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.