Nacionalni parkovi su simboli jedne države

Ambasadorka Velike Britanije ambasador Hrvatske posjetili NP Biogradsku goru

Nacionalni parkovi su simboli jedne države

Ambasadorka Velike Britanije Alison Kemp, ambasador Hrvatske Veselko Grubišić, predstavnici Amabasade Sjedinjenih američkih država te predstavnici opština posjetili su danas Nacionalni park Biogradsku goru u okviru promotivnog događaja „Pješačenje s ambasadorima“.

„Učesnici skupa imali su priliku da u jednočasovnom razgovoru u Centru za posjetioce Parka razmijene iskustva i znanja u vezi sa upravljanjem, finansiranjem i promocijom zaštićenih prirodnih područja, da obiđu jedno od najljepših planinskih jezera Crne Gore, Biogradsko jezero, i da na taj način upoznaju prirodne ljepote jedne od posljednjih triju prašuma u Evropi, i ujedno, požele da obiđu i naše ostale nacionalne parkove“, kazao je direktor Nacionalnih parkova Elvir Klica.

„Ovaj promotivni događaj je izvanredna promocija brojnih vrijednosti crnogorskih zaštićenih područja kojim, u isto vrijeme, promovišemo vrijednosti Crne Gore. Nadamo se da će ova posjeta biti podstrek novim posjetama zaštićenim područjima i otvoriti vrata novim mogućnostima saradnje u različitim oblastima zaštite i promocije nacionalnih parkova Crne Gore sa Parkovima Evrope i Sjedinjenih američkih država takođe“, dodao je Klica.

Ambasadorka Velike Britanije Alison Kemp izjavila je da je uživala u ljepoti NP Biogradska gora:

„Uživam u ljepoti Parka i lijepo je vidjeti posao koji NPCG ulažu kako bi i očuvali prirodu i njene ljepote. Crna Gora ima pet nacionalnih parkova i oni su pravi dragulji i zato je veoma važno da ambasadori vide kakav se posao ovdje realizuje i šta je sve potrebno od ulaganja kako bi se sačuvale prirodne ljepote. Centralni dio života u Velikoj Britaniji su takođe i nacionalni parkovi i uspjeli smo da integrišemo sve ono što je potrebno kada je riječ o održivosti. Kao i u Crnoj Gori, nacionalni parkovi su simboli države i ponosni smo na njih, isto kao što ste i vi ponosni na svoje“, kazala je Kemp.

Takođe je ambasador Hrvatske Veselko Grubišić izjavio da je čast i priviliegija što je posjetio NP Biogradska gora i zahvalio se domaćinima na organizaciji skupa:

„Drago mi je što već postoji saradnja između crnogorskih i hrvatskih nacionalnih parkova, a već početkom jula će doći predstavnici NP Plitvice u posjetu NPCG“, naveo je Grubšić. Raduje ga, dodaje, što postoji saradnja koja je obostrano korisna u cilju razmjene iskustava i saradnje između crnogorskih i hrvatskih nacionalnih parkova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.