Olimpijski dan u Beranama (FOTO)

Olimpijski dan u Beranama (FOTO)

Pod pokroviteljstvom Opštine Berane i opštinskog Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, a u organizaciji Društva za sport i rekreaciju Berane 2016, danas je po treći put u Beranama obilježen Međunarodni olimpijski dan, nizom sportskih dešavanja.

Opštinski sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Goran Folić je kazao da je razlog što Opština i resorni sekretarijat podržavaju obilježavanje Olimpijskog dana zajedno sa Crnogorskim olimpijskim komitetom upravo taj što dijelimo iste vrijednosti kao što su zdrav način života, jednakost, fer plej i podsticanje djece za bavljenje fizičkom aktivnošću.

"Kao što vidimo, najveći broj učesnika današnje manifestacije su upravo djeca, djeca našeg grada. Ako najmlađima ukažemo na prave vrijednosti i naučimo ih koliko je važno baviti se sportom njihova budućnost će biti ljepša i bolja", istakao je on i naveo da će lokalna uprava i u narednom periodu uvijek podržavati ovakave i slične projekte.

U ime Olimpijskog komiteta Crne Gore učesnicima se obratio Predrag Marsenić koji je naglasio da ova manifestacija ima globalni karakter i da se obilježava u preko 200 država svijeta, konstatujući da se Berane na ovaj način pridružuje ovoj globalnoj akciji.

Svojim prisustvom obilježavanje Olimpijskog dana uveličao je i fudbalski reprezentativac Crne Gore, Aleksandar Šćekić koji je podvukao da mu je izuzetna čast što je dio ove manifestacije koja se održava u njegovom rodnom gradu.

“Volio bih da jednog dana neko od vas bude učesnik Olimpijskih igara i da osvoji neku medalju. Neko će postati fudbaler, neko košarkaš, a najvažnije od svega je to da svi budete dobri ljudi”, kazao je on.

U manifestaciji je učestvovalo 12 sportskih kolektiva i to AK “Lim”, KK “Lim”, OKK “Ivangrad”, DžK “Berane”, RK “Berane 2003”, Streljački savez “Berane”, ŽFK “Cveteks”, ŠF “Nacional”, stonoteniski klubovi “Budim”, “Budimlja” i “Ivangrad” i ŽOK “Ivangrad 2011”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.