Belgija “razbila“ Tunis i plasirala se u osminu finala
Foto: AA

Belgija “razbila“ Tunis i plasirala se u osminu finala

Fudbalska reprezentacija Belgije ostvarila je ubjedljivu pobjedu protiv Tunisa rezultatom 5:2 (3:1) i plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Belgijanci su sjajno otvorili susret drugog kola grupe “G“ na moskovskom stadionu “Otkritie“ i već u šestoj minuti pogotkom Edena Hazarda iz penala poveli sa 1:0.

Samo deset minuta kasnije Romelu Lukaku je zatresao mrežu Tunižana za 2:0. Uzvratio je Tunis dvije minute kasnije preko Dylana Bronna. Prvo poluvrijeme pogotkom u sudijskoj nadoknadi zaključio je Lukaku, prenosi Anadolija.

U nastavku Belgija je nastavila dominirati, a od velikog broja šansi uspjela je realizovati tek dvije. Prvo je i Hazard u 51. minuti postigao svoj drugi gol, a zatim se u strijelce upisao i rezervista Michy Matshuayi u 90. Tačku na i najefikasnije utakmice dosadašnjeg toka Mundijala stavio je Wahbi Khazri u sudijskoj nadoknadi.

Drugi susret drugog kola grupe “G“ igraće Engleska i Panama sutra u Nizhny Novgorodu sa početkom u 14 sati. 

Poredak grupe “G“: Belgija 6 bodova, Engleska 3 (utakmica manje), Panama 0 (-1), Tunis 0. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.