Ponovo drama s migrantima: Brod sa 230 osoba čeka dozvolu da uđe u neku luku
Foto: EPA

Ponovo drama s migrantima: Brod sa 230 osoba čeka dozvolu da uđe u neku luku

Brod njemačke nevladine organizacije Lajflajn (Lifeline) sa 230 migranata čeka u međunarodnim vodama Mediterana diplomatsko rješenje da bi pristao u neku luku kao i osnovne potrepštine dok ne dođe do kopna, saopštila je danas ta organizacija.

Italija je isključila mogućnost da brod pristane u neku njenu luku, dodala je organizacija prenosi Beta.

"Čekamo diplomatsko rješenje. Razgovori su u toku sa različitim državama", rekao je zvaničnik organizacije Aksel Štajer i dodao da bi sa Malte sutra trebalo da stigne pomoć migrantima. Očekuju se prekrivači, ljekovi i hrana.

Štajer je rekao da će brod ostati u međunarodnim vodama dok se ne pronadje rješenje.

Italija je optužila organizaciju da je prekršila međunarodno pravo jer je preuzela migrante sa libijske obale dok je tamošnja obalska straža intervenisala.

U brodu se nalazi 230 migranata, među kojima 14 žene i četvoro djece.

Štajer je Frans pres rekao da strahuje da se ponovi situacija kao s brodom Akvarijus sa 630 migranata koji je nedjelju dana na moru čekao dozvolu da pristane u neku luku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.