DPS raspušta odbor u Plavu zbog loših rezultata

Predlog Predsjedništva

DPS raspušta odbor u Plavu zbog loših rezultata

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore je na juče održanoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, dalo saglasnost na odluku Opštinskog odbora DPS Žabljak da kandidat za predsjednika Opštine bude Veselin Vukićević, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu.

Na sjednici Predsjedništva je analiziran način funckionisanja lokalne vlasti u Tivtu i ocijenjeno da je nakon ubjedljive pobjede i ogromne podrške koju su Tivćani ukazali DPS-u bilo objektivno očekivanje birača da se kvalitet vršenja vlasti i realizacija kapitalnih investicija, od kojih su neke i državnog značaja,  podignu na još viši nivo. Predsjedništvo je naložilo Opštinskom odboru DPS Tivat da preduzme konkretne mjere koje će omogućiti efikasniji način funkcionisanja lokalne vlasti i dati dodatni podsticaj realizaciji izbornog programa - saopšteno je iz te partije.

Analizirajući političku situaciju nakon lokalnih izbora u Plavu, Predsjedništvo DPS je odlučilo da predloži Glavnom odboru raspuštanje odbora u tom gradu, kako bi se stvorili uslovi za temeljnu reformu opštinske organizacije DPS.

"Predsjedništvo je ocijenilo da je loš izborni rezultat djelimično uzrokovan opstrukcijom koju je kreiralo prethodno opštinsko rukovodstvo DPS. Saglasno Statutu DPS, Predsjedništvo će Glavnom odboru uputiti predlog i drugih mjera koje treba da dovedu do bolje organizacije partije i kvalitetnije realizacije politika, kako bi DPS Plava već na narednim izborima postala vodeća politička snaga", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo je , kako se dodaje, pozdravilo pozitivne ocjene Državne revizorske institucije o godišnjem finansijskom poslovanju Demokratske partije socijalista Crne Gore, bez primjedbi i preporuka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.