Džaka euforično o golu: Pobjeda za moju porodicu u Švajcarskoj, Albaniji i Kosovu
Granit Džaka Foto: Tanjug

Džaka euforično o golu: Pobjeda za moju porodicu u Švajcarskoj, Albaniji i Kosovu

To su bile jednostavno čiste emocije. Protivnici me uopšte nisu interesovali - poručio je Džaka. Šaćiri je rekao da se radi o fudbalu, ne o politici

Švajcarski reprezentativac Granit Džaka, koji je postigao gol, kojim je izjednačio rezultat u utakmici Svjetskog prvenstva protiv reprezentacije Srbije, kaže da njegovo slavlje "albanskim orlom" nije bila nikakva poruka protivniku, prenose Večernje novosti.

- Iskreno, protivnici me uopšte nisu interesovali. To je bilo za moje ljude, koji su me uvijek podržavali. Za one, koji me nisu zapostavljali, u mojoj domovini, odakle su korijeni mojih roditelja. To su bile jednostavno čiste emocije - kazao je za švajcarsku televiziju SFR igrač kosovsko-albanskog porijekla.

Istakao je da je za njega ovo bila posebna utakmica, dodajući da su mu hiljade ljudi, porodica iz Švajcarske, iz Albanije i sa Kosova pisali uoči meča.

Đerdan Šaćiri, koji je postigao pobjedonosni gol za Švajcarsku, i koji je na isti način proslavio pogodak, rekao je da se nije radilo o politici već o fudbalu.

Vezano za zviždanje protiv njega ukazao je da se moglo čuti sve i svašta.

Švajcarski dnevnik "Blik" na svom sajtu ukazuje da je Džaka provocirao Srbiju, koja nije priznala nezavisnost Kosova.

List ujedno podsjeća da je u novembru 2014. u nacionalnom timu Švajcarske dogovoreno da se ubuduće odustane od slavlja "albanskim orlom".

- Muško obećanje od tada važilo je skoro četiri godine, do petka veče - konstatuje "Blik".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.