Dogovorili likvidacije po nalogu

Plan bio likvidacija policijskih funkcionera i dvije bezbjednosno interesantne osobe

Dogovorili likvidacije po nalogu "škaljarskog klana”

Specijalno državno tužilaštvo donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Ranka Radulovića i još devet osoba zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju koja je počinila pet ubistava, pripremala više likvidacija, bavila se zelenašenjem, iznudama.

Za stvaranje kriminalne organizacije terete se Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20) i državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54) i Miladin Dedović.

Istražitelji su prije manje od mjesec uhapsili Zlatka Matanovića iz Skadra i Stefana Perovića i Dejana Vujovića iz Nikšića, za koje su prikupili dokaze da spremaju likvidaciju. Prema saznanjima Pobjede, slučaj još nije zaokružen i očekuju se nova hapšenja osoba za koje postoje saznanja da su dio ove kriminalne organizacije. Kako nezvanično saznaje list, istražitelji su, kako tvrde, došli do saznanja o djelovanju ove grupe koja je imala za cilj da likvidira više policijskih funckcionera koji su im godinama stajali na put u njihovim kriminalnim radnjama.

Specijalno tužilaštvo među dokazima ima i DNK profile pojedinih osumnjičenih koji ih direktno povezuju za učešće u dva ubistva.

Ovom istragom pokušaće da dokažu učešće ove grupe u ubistvima Novljanina Nika Roganovića i Kotoranina Gorana Lenca. Ukoliko tvrdnje Tužilaštva budu prihvaćene od suda, osumnjičenima prijeti i do 40 godina zatvora.

Osim tragova sa mjesta zločina istražitelji imaju detaljan iskaz svjedoka saradnika koji potkrepljuje tvrdnje da su ova dva ubistva naručili “škaljarci. Istražitelji su uvezali njihove uloge i zadatke u grupi i imaju čvrsta saznanja da je Nikola Mandić bio veza između grupe iz Nikšića i “škaljarskog klana.

Hapšenjem ove kriminalne grupe Specijalno tužilaštvo i Specijalni policijski tim spriječili su djelovanje organizovane kriminalne grupe koja je imala konekcije i van granica Crne Gore.

Operativna saznanja, ali i razmjena informacija sa regionalnim bezbjednosnim službama ukazuju da je grupa dogovorila likvidacije po nalogu ,,škaljarskog klana”.

Prema nalazima istrage, plan ove grupe bio je likvidacija policijskih funkcionera iz Nikšića i Podgorice i ubistva dvije bezbjednosno interesantne osobe.

Istražitelji su prva operativna saznanja dobili još prije nekoliko mjeseci, ali nijesu imali čvrste dokaze za hapšenja. Čitava akcija vođena je tajno, a grupa praćena sve do momenta kada je grupa trebalo da “djeluje”.

Već na početku Vujović je pristao na saradnju i kada je potvrđeno da upotpunjuje dokaznu građu, dodijeljen mu je status svjedoka saradnika. Radulovića osim crnogorskih istražitelja i bosanske vlasti optužuju za ratne zločine počinjene devedesetih godina u Foči. Crnogorsko tužilaštvo dobilo je dokumenta u kojima dvije žrtve optužuju Radulovića za silovanja i mučenja.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.