Otkriven „štek“ sa oružjem na Cetinju, uhapšena dva lica: Pripremali ubistvo?
Ilustracija

Pronađena lažna brada za maskiranje, kokain, telefoni, municija

Otkriven „štek“ sa oružjem na Cetinju, uhapšena dva lica: Pripremali ubistvo?

Cetinjska policija je nakon višenedjeljnih aktivnosti, locirala stan, tzv. štek, koji je, kako se sumnja, korišćen prilikom priprema za izvršenje teškog krivičnog djela iz oblasti krvnih delikata, a koje je bilo planirano da bude izvršeno u Cetinju, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, nakon višenedeljnih aktivnosti došlo se do saznanja o lokaciji pomenutog stana, vlasništvo S.B. iz Cetinja, za koji su postojala saznanja da se u njemu nalaze sredstva za izvršenje teškog krivičnog djela.

"Službenici OB Cetinje su, u sadejstvu sa SKP, pribavili naredbu za pretres od sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju nakon čega su izvršili pretres ovog stana. Tom prilikom slobode su lišeni F.K. (29) i M.R. (27) iz Cetinja, za koje se sumnja da su posjedovali sredstva za izvršenje krivičnog djela koja su ovom prilikom pronađena i oduzeta.

Pretresom su pronađeni i oduzeti pištolj „CZ“ sa okvirom u kojem se nalazilo 11 metaka u ilegalnom posjedu, rezervni okvir sa 11 metaka, još dva rezervna okvira,  korice od pištolja, PVC kutija od pištolja „CZ“, 35 metaka za automatsku pušku, 43 komada metaka i 18 detonatorskih kapisli. Osim toga pronađeni su i oduzeti sedam mobilnih telefona sa SIM karticama, PVC zamotuljak sa sadržinom praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain i lažna brada za lice", navodi se  u saopštenju Uprave policije.

Nakon obavljenih konsultacija sa državnim tužocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju o svemu je upoznat i državni tužilac u Višem državnom tužilalaštvu u Podgorici.

Državni tužilac u VDT u Podgorici je naložio da se ova dva lica liše slobode zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija, te da mu se privedu uz krivičnu prijavu. Obrada ovog predmeta se nastavlja u konsultaciji sa državnim tužiocem u VDT u Podgorici.

"Pribavljeni operativni podaci ukazuju na sumnju da su ova dva lica povezana i sa izvršenjem i još nekih teških krivičnih djela na teritoriji Crne Gore, a policijske mjere i radnje na provjeri i dokazivanju tih saznanja su u toku", kazali su iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.