Berane preuzima dio Univerzitetskog centra u kojem će biti smještena VMŠ
Berane

Postoje svi uslovi za to, sklapanje Ugovora u pripremnoj fazi

Berane preuzima dio Univerzitetskog centra u kojem će biti smještena VMŠ

U pripremnoj fazi je sklapanje Ugovora Opštine Berane s Ministarstvom prosvjete o preuzimanju dijela Univerzitetskog centra, u kojem će biti smještena Visoka medicinska škola, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Opštine Berane.

U saopštenju se napominje da postoje svi uslovi za nesmetano odvijanje nastave, kao što postoje i obezbijeđeni smještajni kapaciteti za studente uz prateće potrebne prostorije i sale, što kako se dodaje, podrazumijeva da će se naredna nastavna godina odvijati u prostorijama Univerzitetskog centra.

"Imajući u vidu činjenicu da još uvijek u pojedinim krugovima Medicinskog fakulteta postoji određena, nama potpuno neshvatljiva želja, za eventualnim preispitivanjem Vladine Odluke, postoji potreba da u ime lokalne uprave iznesemo svoj konačan i nepromijenjen stav da je ta priča, koja je imala dugu istoriju, za nas i definitivno završena. Bilo koja ideja u smislu preispitivanja postojećeg zaključka Vlade u ovom trenutku ne bi naišla na naše odobravanje, kao što bi ista mogla proizvesti ozbiljne negativne posljedice, uz korištenje svih demokratskih sredstava sa naše strane, eventualni naš poziv građanima na  blokadu saobraćaja pa čak i dovođenje u pitanje dalje saradnje sa pojedinim državnim institucijama. Jednom riječju, spremni smo ovaj eventualni problem podići na najviši mogući nivo, a sve u pravcu zaštite interesa našeg grada", saopšteno je iz beranske Opštine.

Ističe se da će Opština Berane će i dalje davati svoj maksimalni doprinos kako bi taj grad i u prosvjetno- obrazovnom smislu ostao centar ovog regiona, što podrazumijeva i skorije otvaranje novih studijskih programa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.