MUP: Međunarodna policijska saradnja  profesionalna i kvalitetna (FOTO)
Foto: MUP Crne Gore

Dvanaesti godišnji sastanak

MUP: Međunarodna policijska saradnja profesionalna i kvalitetna (FOTO)

Danas je u Podgorici, u organizaciji Uprave policije MUP-a, održan Dvanaesti godišnji sastanak sa oficirima za vezu i policijskim atašeima.

Sastanak sa oficirima za vezu i policijskim atašeima, angažovanim u ambasadama zaduženim za Crnu Goru na rezidentnoj i nerezidentnoj osnovi, otvorili su ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i vd direktor Uprave policije MUP-a Vesko Damjanović, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako je navedeno,nakon izlaganja ministra Nuhodžića i vd direktora Damjanovića, na radnom dijelu sastanka rezultate iz domena policijske nadležnosti u prethodnih godinu dana predstavili su pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor policije opšte nadležnosti Nikola Janjušević, rukovodilac Odsjeka za granične provjere u Sektoru granične policije Petar Šestović i rukovodilac Odsjeka za međunarodnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE Dejan Đurović.

GetImage1

Foto: MUP Crne Gore

Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja Uprave policije MUP-a sa policijskim atašeima i oficirima za vezu kvalitetna, profesionalna i efikasna, sa konkretnim rezultatima u uspješnom sprovođenju policijskih operacija, posebno iz oblasti borbe protiv krijumčarenja i zloupotreba narkotika, otkrivanja i suzbijanja prekograničnog i organizovanog međunarodnog kriminala i pronalaženja lica za kojima se traga na međunarodnom nivou.

Oficiri za vezu i policijski atašei su izrazili zadovoljstvo saradnjom sa Upravom policije i izrazili takođe spremnost da našoj policiji i dalje pružaju punu podršku, kroz operativnu saradnju, neposrednu komunikaciju i razmjenu relevatnih informacija.

Na sastanku je učestvovalo 34 policijskih atašea, oficira za vezu i predstavnika međunarodnih organizacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.