Nikolić i Bjelica na proširenoj rektorskoj konferenciji u Mostaru
Foto: Univerzitet Crne Gore

Moguće proširenje međusobne saradnje

Nikolić i Bjelica na proširenoj rektorskoj konferenciji u Mostaru

Rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić i predsjednik Upravnog odbora UCG Duško Bjelica učestvuju na proširenoj Rektorskoj konferenciji Bosne i Hercegovine koja se održava na Univerzitetu u Mostaru, 21. i 22. juna.

Po pozivu predsjedavajućeg Konferencije, rektora mostarskog Univerziteta Zorana Tomića, pozvani su i predstavnik rektorske konferencije Univerziteta Hrvatske i Univerziteta Crne Gore, da zajedno sa državnim univerzitetima iz Bosne i Hercegovine razmotre mogućnosti proširivanja međusobne saradnje.

“Sinergija svih aktera na regionalnom nivou otvara prilike za osnaživanje institucija visokog obrazovanja kroz zajedničko korišćenje resursa te proširivanje potencijala obrazovnog i naučnoistraživačkog iskustva na regionalnom nivou”, kazao je rektor Univerziteta Crne Gore Danilo Nikolić.

On je ocijenio da je rektorska konferencija u Mostaru važan kamen temeljac za vizualizaciju budućih smjernica regionalne saradnje u kojoj obrazovanje i nauka imaju veću šansu za rezultate koji će odgovoriti na potrebe modernog društva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.