Odlučeno: Obrazuje se Operativi tim Partnerstva za otvorenu upravu
Zgrada Vlade CG

Odlučeno: Obrazuje se Operativi tim Partnerstva za otvorenu upravu

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o obrazovanju i sastavu Operativnog tima Partnerstva za otvorenu upravu (OGP) i usvojila Informaciju o daljim aktivnostima Crne Gore u Partnerstvu za otvorenu upravu s Planom aktivnosti do 2019. godine.

Odlukom se obrazuje Operativni tim kojim rukovodi ministar javne uprave, a čiji su članovi predstavnici Kabineta predsjednika Vlade; Kabineta potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku; Generalnog sekretarijata Vlade; sekretari Ministarstva pravde i Ministarstva finansija; predstavnik Privredne komore Crne Gore kao i pet predstavnika nevladinih organizacija.čija su područja djelovanja: poboljšanje javnih usluga; povećanje javnog integriteta; efikasnije upravljanje javnim resursima; uspostavljanje sigurnijih zajednica i povećanje odgovornosti kompanija.

"Imajući u vidu potrebu za unapređenjem koordinacije u vezi sa realizacijom obaveza definisanim članstvom u OGP, a prije svega donošenje godišenjeg Akcionog plana, predloženo je donošenje nove odluke o obrazovanju i sastavu Operativnog tima partnerstva za otvorenu upravu", kazali su iz Vlade.

U Informaciji je navedeno da, je u cilju, prevazilaženja trenutne situacije, ministarka javne uprave na održanom sastanku sa delegacijom OGP-a, u junu 2018.godine, predočila punu posvećenost Crne Gore ciljevima ove međunarodne inicijative koja podrazumijeva unapređenje transparentnosti javne uprave, jačanja uloge civilnog društva i građana u kreiranju javnih politika i drugo.

"Predloženi Plan aktivnosti podrazumijeva održavanje više sastanaka Operativnog tima sa ciljem izrade Akcionog plana i usvajanje Akcionog plana do kraja ove godine", saopšteno je.

Vlada je danas takođe usvojila Izvještaj o radu Komisije za pripremu Komunikacione strategije Vlade Crne Gore za period februar – јun 2018. godine koji sadrži pregled najvažnijih aktivnosti sprovedenih u dosadašnjem radu Komisije kao i ključne ocjene britanskih eksperata u pogledu trenutnog stanja i osnovnih potreba za jačanjem personalnih i institucionalnih komunikacionih kapaciteta Vlade i ministarstava, kao i predloge i zaključke Komisije u pogledu daljih aktivnosti na jačanju navedenih kapaciteta, u saradnji sa ekspertima iz Službe za komunikacije Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Komisija je u Izvještaju navela da će u nastavku projekta pripremiti Komunikacionu strategiju Vlade za period 2018-2020. sa Akcionim planom za 2018.

"Predviđene su aktivnosti: izrade strateških komunikacionih planova, uspostavljanje strukture za centralizovano koordinisanje on-line komunikacije Vlade i ministarstava, organizacija obuka za kreiranje različitih vrsta komunikacionih sadržaja, program kontinuirane obuke zaposlenih u organima državne uprave sa ciljem unapređenja komunikacionih vještina, priprema pravila interne komunikacije sa potrebnim uputstvima i ustanovljavanje jedinstvenog izgleda dokumenata Vlade Crne Gore", zaključuje se u saopštenju Vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.