Demokrate: DPS neće biti vlast koja će nas uvesti u Evropsku uniju
Demokratska Crne Gore

Crna Gora dobila istinski proevropsku i građansku alternativu

Demokrate: DPS neće biti vlast koja će nas uvesti u Evropsku uniju

Jučerašnji prijem Bečića i Abazovića u Briselu od strane komesara za proširenje Evropske unije, Johanesa Hana, i današnji susreti u sjedištu EU, potvrdili su da je Crna Gora dobila istinski proevropsku i građansku alternativu, kojoj su vrata Evropske unije širom otvorena, saopštile su Demokrate Crne Gore.

Kako su Demokrate navele, toga kao da je svjestan i DPS, pa su u njihovom saopštenju kojim su se, kako kažu, obrušili na predsjednika Demokrata jasno ispoljili koliki problem imaju sa tim što je Plan izbornih reformi Demokrata i GP URA sa najviših adresa iz Evropske unije i od strane najznačajnijeg dijela međunarodne zajednice pozdravljen i označen kao konstruktivan.

Štaviše, kako kažu, krivo im je jer je Evropska unija jučerašnjim susretom stala iza ovog plana, što je potvrdio i sam komesar Han.

"Možda ih činjenica da je plan koji su Hanu prezentovala gospoda Bečić i Abazović dobio svesrdnu podršku od strane značajnih adresa ne bi toliko sjekirala kada ne bi bila još jedan u nizu znakova koji ih podsjeća na to da oni kao dokazani antievropejci i evroskeptici, niti Crna Gora sa njima na čelu, ne mogu ući u Evropsku uniju. Da aktuelna crnogorska vlast može ispuniti uslove na putu pristupanja EU, zatvoriti neophodna poglavlja, udariti sama na sebe i odreći se privilegija, ne bi naš Plan izbornih reformi privukao toliku pažnju, niti zavrijedio pohvale od strane ovih prestižnih instanci", saopštile su Demokrate.

Jasno je, kako navode, da je i bez ovog šizofrenog odnosa svog predsjednika prema Evropskoj uniji, DPS u velikom problemu zbog međusobnih trvenja u koja se je javnost mogla osvjedočiti i s obzirom na različite reakcije na Plan izbornih reformi koje su dolazile iz njihovih redova.

Tako su, smatraju Demokrate, svi vidjeli da su, u veoma kratkom vremenskom razmaku, Milovi poslanici izjavljivali kako su protiv Plana Demokrata i URA-e, a drugi dio DPS-a ga prihvatio. To potpuno ogoljavanje i iznošenje na čistac popucalih šavova u DPS-u smatraju još jednim neplaniranim, ali uspjelim efektom Plana izbornih reformi kojeg su osmislile Demokrate i URA.

 "DPS je bez obzira na svoja različita verbalna i vrijednosna izjašnjavanja o Evropskoj uniji, svoj do srži antievropski karakter dokazao svojim antievropskim djelovanjem u dugom vremenskom periodu i sasvim je izvjesno da oni neće biti vlast koja će Crnu Goru uvesti u Evropsku uniju", zaključile su Demokrate.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.