Katastrofalan brodolom u Indoneziji, 4 osobe stradale, 192 nestale

Potonuo trajekt

Katastrofalan brodolom u Indoneziji, 4 osobe stradale, 192 nestale

Broj poginulih osoba povećan je na četiri, a utvrđeni broj nestalih osoba je 192, saopštile su indonezijske vlasti nakon trodnevne spasilačke akcije i istrage o potonuću putničkog trajekta u Indoneziji.

Putnički trajekt potonuo je u ponedjeljak u jezeru Toba, nedaleko od grada Maden na sjeveru Sumatre, a prvobitno je saopšteno da je poginula jedna, a nestalo 49 osoba.

Čelnik Civilne zaštite (Basarnas) Muhamad Sjaugi saopštio je jutros da su spasilačke ekipe iz jezera izvukle tijela četiri poginule osobe, a da je spašeno 18 ljudi.

“Nakon istrage i razgovora sa svjedocima nesreće i ožalošćenim porodicama smo utvrdili da su u brodolomu nestale 192 osobe“, kazao je Muhamad.

Indonezijsko Ministarstvo transporta saopštlo je da će spasilačka akcija trajati još najmanje tri dana, a da u njoj učestvuje više od 400 spasilaca.

Policija pretpostavlja da je do potonuća broda došlo zbog loših vremenskih uslova i prekomjernog broja putnika na plovilu, a uzrok nesreće je predmet pokrenute istrage. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.