DPS i SD počeli  razgovore o formiranju vlasti u opštinama

Nakon lokalnih izbora

DPS i SD počeli razgovore o formiranju vlasti u opštinama

Pregovarački timovi Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata počeli su razgovore o formiranju vlasti u gotovo svim opštinama u kojima su održani izbori 27. maja

Izvor Pobjede iz vrha vladajuće koalicije je saopštio da se pregovara na nivou lokalnih rukovodstava, a da centrale pomno prate tok razgovora i koordiniraju sve aktivnosti.

- Sve ide u dobrom pravcu. Očekujem da će stranke vladajuće koalicije napraviti savez u 10 opština. Što će biti sa Rožajama ostaje da se vidi, jer je Bošnjačka stranka u tom gradu osvojila apsolutnu većinu - saopštio je izvor Pobjede iz vrha vladajuće koalicije.

DPS je sa svojim listama osvojila apsolutnu vlast u šest opština – Podgorici, Bijelom Polju, Pljevljima, Danilovgradu, Žabljaku i Šavniku.

Đukanovićeva partija će sigurno sa svojim tradicionalnim partnerom Socijaldemokratama formirati vlast u Baru i Golubovcima, kao i u Plavu gdje je SD trijumfovala na izborima.

DPS će formirati vlast u Kolašinu jer je, prema nezvaničnim informacijama, grupa građana ,,Šule i Mikan“, od kojih zavisi formiranje vlasti, naklonjenija koaliciji sa DPSom.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, očekuje se da će SD gotovo sigurno biti dio vladajuće koalicije u Podgorici, iako neće biti zastupljen u vlasti koliko je to bio slučaj u aktuelnom rukovodstvu Glavnog grada.

- Teško da će im pripasti svi oni sekretarijati koje su do sada imali, ali je realno da značajno budu dio vlasti - rekao je drugi izvor Pobjede.

Glavni odbor DPS-a je nedavno saopštio da su spremni za saradnju na lokalnom nivou s partijama koje dijele temeljna politička opredjeljenja i pozvao opštinske odbore da počnu pregovore o formiranju lokalnih vlasti.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.