Dječak zvao policiju jer su ga roditelje tjerali da jede salatu
Ilustracija

Dječak zvao policiju jer su ga roditelje tjerali da jede salatu

Dječak iz Halifaksa, Nova Škotska, zvao je policiju da prijavi užasnu salatu i roditelje koji su ga tjerali da je jede.

Prema vijestima CBS-a, dječak je zvao policiju nešto prije deset sati u utorak uveče da bi javio dispečeru da mu se ne dopada salata koju su mu njegovi roditelji dali da jede.

Zatim je zvao i drugi put da bi ih pitao koliko brzo mogu stići i da naglasi „koliko mu se ne sviđa salata“.

Iako zvuči smiješno, policajci ipak jesu te večeri došli u dječakovu kuću. Međutim, na njegovu žalost, nisu uhapsili roditelje zato što su stavili rukolu u zdjelu, već su mu očitali lekciju kada je prigodno zvati policiju. 

"Iako mnogi ne vole salatu, ovaj slučaj povlači važnije pitanje koje se tiče svih uzrasta. Neprikladna upotreba broja 911 je problem svih starosnih grupa i koristi vrijedne resurse, sprječavajući one na prvoj liniji odbrane da reagiraju u pravim hitnim slučajevima", rekao je kanadski šef policije.

On je, takođe, rekao da će ovo biti lekcija za dječaka i da neće biti kažnjen sa 697.50 dolara, kaznom koja se izdaje onima koji zovu 911 sa sranje razlozima. 

Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.