URA: Osuđeni korupcionaš može u državnu upravu, a 50% mladih čeka posao na Birou rada

Vlada opet zatajila na ispitu

URA: Osuđeni korupcionaš može u državnu upravu, a 50% mladih čeka posao na Birou rada

O namjerama Vlade da usvaja evropske tekovine i da se bori za vladavinu prava možda najbolje govori situacija po kojoj je osuđeni korupcionaš iz redova SD-a Nebojša Obradović poslije presude dobio novi posao u Ministarstvu saobraćaja, saopštili su danas iz Građanskog pokreta URA.

“Vlada je opet zatajila na ispitu na kojem se polaže spremnost države da se uhvati u koštac sa onim što nam u svakom izvještaju predstavljaju sa međunarodnih adresa kao rak-ranu naše države – korupciju. Da je Vlada razriješila Obradovića nakon pravosnažne presude za korupciju u produženom trajanju, naredne tri godine ne bi mogao da obavlja bilo kakvu javnu funkciju. Zbog toga je Vlada “čekala” skoro dvije godine, da osuđeni korupcionaš Obradović sam podnese ostavku, kako bi ga njegova partija samo rasporedila na neko drugo mjesto u javnom sektoru” kazali su u pokretu URA.

Dodaju da je još jednom na djelu prikazan sistem vrijednosti koje zagovaraju Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate.

“Najbolji đaci na Birou rada a osuđeni korupcionaši u državnoj upravi. Pošteni radnici na ulici a osuđeni korupcionaši u kabinetskim foteljama. Svaki treći građanin u zoni siromaštva, a kokteli Socijaldemokrata na platnom spisku države – to su vrijednosti koje neće od ove zemlje nikada napraviti normalno mjesto za život”, zaključuju oni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.