Živjela punim plućima: Stopetogodišnja žena otkriva tajnu dugovječnosti
Hank, cijelog života pušila, pila i igrala do kasno u klubovima

Cijelog života pušila, pila i igrala do kasno u klubovima

Živjela punim plućima: Stopetogodišnja žena otkriva tajnu dugovječnosti

Hank Granier ima 105 godina, a kako kaže tokom cijelog života je pušila, pila i igrala do kasno u klubovima.

Amerikanka Hank God nedavno je napunila 105 godina, te je specijalno za novinarsku ekipu "WTSP" televizije riješila da otkrije svoju tajnu dugovječnosti.

Iako mnogi smatraju da je Hank i te kako imala poseban režim ishrane, ili se bavila sportom, ona tvrdi da je tokom svoje mladosti živjela punim plućima - ispijala je alkoholna pića i pušila cigarete.

"Pila sam pivo i pušila cigarete. Ostajala sam u gradu do kasno, znate, igrajući, a potom bih otišla na posao", istakla je.

Hank je voljela igre na sreću,, ali njen supurg je spriječio da ode u Las Vegas i okuša se u tome.

"Moj muž mi nije dao da idem u Vegas, jer je znao da volim da se kockam. Obožavala sam slot mašine, pa sam otišla tek kada je on preminuo"..

S obzriom da je godinama vodila nezdrav život, stopetogodišnja žena tvrdi da ne zna koji je recept za dugovječnost.

"Nikada nisam očekivala da ću živjeti ovoliko dugo. Niko iz moje porodice nije. Ne znam u čemu je tajna", kazala je Helen za "WTSP:, te dodala da je prije samo nekoliko dana proslavila svoj 105. rođendan u staračkom domu.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.