Portugal slavio minimalnu pobjedu protiv Maroka
Foto: AA

Svjetsko prvenstvo 2018.

Portugal slavio minimalnu pobjedu protiv Maroka

U prvom meču drugog kola u grupi ”B” na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Portugal je opravdao ulogu favorita i savladao ekipu Maroka, rezultatom 1:0.

Predvođen kapitenom Kristijanom Ronaldom Portugal je u vođstvo došao već u četvrtoj minuti. Ronaldo je hrabro ušao u duel s marokanskim defanzivcima i odlično pogodio glavom nakon centaršuta Bernarda Silve.

Do kraja prvog poluvremena na terenu moskovskog stadiona nije bilo većih uzbuđenja i igralo se uglavnom na sredini terena, uz vidljivu dominaciju Portugalaca.

2018062023100809434851110Web

I u drugom poluvremenu je viđena slična igra. Marokanci su pokušavali izvršiti pritisak i doći do izjednačenja, ali Portugalci su znalački odbranili minimalnu prednost s početka meča.

Valja napomenuti da je Ronaldo postigao sva četiri gola za Portugal u prva dva meča i da je trenutno vodeći strijelac Mundijala.

Portugal je sa četiri boda na vrhu grupe ”B”, dok je Maroko na posljednjem mjestu bez bodova. Njihovi protivnici Španija i Iran međusobni duel igraju večeras. Najveće izglede za plasman u osminu finala očekivano imaju Portugal i Španija koji su u prvom kolu odigrali fantastičan derbi koji je završen 3:3. 

Danas je na rasporedu i preostali meč drugog kola iz grupe ”A” u kojem će igrati Urugvaj i Saudijska Arabija. Rusija je lider te grupe nakon uvjerljivih pobjeda protiv Saudijske Arabije i Egipta. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.