Advokat tražio da se pusti snimak na kojima se čuje kako Sinđelić navodno tuče ženu; Katnić: I ja volim srbijanske vašare
Foto:Screenshot

Suđenje za pokušaj terorizma

Advokat tražio da se pusti snimak na kojima se čuje kako Sinđelić navodno tuče ženu; Katnić: I ja volim srbijanske vašare

Suđenje za optuženima za pokušaj terorizma na dan izbora prekinuto je danas i nastavlja se 21.juna, u devet sati.

Advokat Jugoslav Krpović kažnjen je odlukom suda s 500 eura, zato što je komentarisao odluke suda. On je tražio izuzeće čitavog Vijeća zbog, kako je kazao, uvreda i uskraćivanja prava na odbranu, te zbog pristrasnosti.

On je kazao da je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić uvrijedio njega i ostale zato što je kazao da prave "srbijanski cirkus".

Katnić se javio za riječ, sutkinja ga je konstantno upozoravala da nema pravo na riječ ali je on nastavio da govori. 

''Ja sam ovdje iznio jednu kvalifikaciju. Morate da mi date riječ jer imam pravo procesno da reagujem na ono što ste njima dali da govore. Nije ovdje niko uvrijeđen. Ja sam isto učestvovao na tim igrama srbijanskim i igrao.To je jako lijep običaj. Igrao bi i sada da nisam u korotu. Ali to je jedan način ponašanja a drugi je onaj koji je potreban ovdje u sudnici. Nemojte dozvoliti kolegi. On mi je drag, i još mi je draže što je iz Komana ali ne može ovako da se ponaša. Neka dođe kao svjedok i gotovo'', kazao je Katnić.

I advokat Miroje Jovanović je kažnjen sa 500 eura zbog remećenja procesne discipline.

Sud je odbio predloge advokata Miroja Jovanovića da se puste snimci na kojima se između ostalog čuje kako Saša Sinđelić tuče ženu, navodi razloge zbog kojih se ošišao, govori da nema goriva za put i šta da jede, koji pokazuju da nije imao gdje da spava već je spavao u vozilu...

Sutkinja Suzana Mugoša je obrazlažući odluku rekla da snimak nema veze sa aktivnostima svjeodka saradnika u procesu u kojem svjedoči.

Vijeće Suda je odobrilo da se pusti audio snimak na kojem Sinđelić traži od jedne osobe da mu donese dvije motorole. Ovaj mu govori da ''to nije sigurno''. Na to ga Sinđelić prekida i kaže ''aha nije ti ovdje''. Ovaj mu potvrđuje da su motorole tu ali da nije sigurno da ih donese. Sinđelić mu odgovara: ''Dobro, pričaćemo da se ja čujem prvo sa ovim...''

Advokat Krpović je tražio da se fotografije sa telefona Branke Milić na kojima su pjezaži, slike iz boravka u Makedoniji, ljetovanja u Grčkoj, što je sud odbio jer nisu bitne za slučaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.