Srđan Milić prekršio Zakon o sprječavanju korupcije
Srđan Milić

Poslanik i zastupnik dvije firme

Srđan Milić prekršio Zakon o sprječavanju korupcije

Agencija za sprječavanje korupcije utvrdila je da je poslanik Socijalističke narodne partije Srđan Milić prekršio Zakon o sprječavanju korupcije.

On je istovremeno sa poslaničkom funkcijom obavljao i dužnost ovlašćenog zastupnika u privrednim društvima „Matigor trejd“ d.o.o. Budva i „Nar“ d.o.o. Budva, piše Pobjeda.

Zakonom o sprječavanju korupcije članom 11 propisano je da javni funkcioner ne može biti predsjednik, ovlašćeni zastupnik ili član organa upravljanja ili nadzornog odbora, niti izvršni direktor niti član menadžmenta u privrednom društvu.

Istim zakonom, članom 13 propisano je da javni funkcioner, koji u toku vršenja javne funkcije prihvati da obavlja drugu dužnost, dužan je da u roku od 30 dana od početka vršenja druge funkcije, odnosno dužnosti podnese ostavku na javnu funkciju.

Milić je u pisanom izjašnjenju, koje je dostavio ASK-u, naveo da su pomenuta privredna društva osnovana prije nego je stupio na funkciju poslanika, a koju obavlja od 2003. godine. Istakao je da je još 3. februara 2014. godine direktor oba preduzeća donio odluku o povlačenju datih ovlašćenja i ista se smatraju nevažećim za bilo koja dalja postupanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.