Broj nezaposlenih smanjen za pet posto
ilustracija

Broj nezaposlenih smanjen za pet posto

Broj zaposlenih u Crnoj Gori u prvom kvartalu je, prema podacima Zavoda za statistiku (MONSTAT), veći 1,3 posto u odnosu na prethodni.

Aktivnog stanovništva u prvom kvartalu bilo je 268.300, od čega je 225.000 zaposlenih i 43.300 nezaposlenih. Broj nezaposlenih je smanjen pet posto. 

“Neaktivno je bilo 231.800 osoba, što je 0,3 posto manje u odnosu na prethodni kvartal”, navodi se u saopštenju. 

Prema podacima iz MONSTAT-ove ankete o radnoj snazi, stopa aktivnosti za prvi kvartal bila je 53,6 posto, zaposlenosti 45 posto, nezaposlenosti 16,1 posto i neaktivnosti 46,4 posto. 

“Od ukupnog broja aktivnog stanovništva, 148.800 čine muškarci, a 119.600 žene. Najveći broj aktivnog stanovništva čine osobe u starosnoj grupi od 25 do 49 godina. Starosna grupa u kojoj je najveći broj neaktivnih osoba je grupa od 65 i više godina”, precizira se u saopštenju, prenosi Anadolija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.