Japan donirao Beranama novo vatrogasno vozilo i spasilačku opremu (FOTO)
Foto: Opština Berane

Nastaviće da pomažu Crnoj Gori

Japan donirao Beranama novo vatrogasno vozilo i spasilačku opremu (FOTO)

Službi zaštite i spašavanja Opštine Berane uručena je vrijedna donacija, novo vatrogasno vozilo i spasilačka oprema, koju je obezbijedila Vlada Japana.

Tim povodom, održana je konferencija za predstavnike medija u prostorijama pomenute Službe, kojoj su prisustvovali NJ.E. Đinići Murajama, ambasador Japana u Crnoj Gori, Dragoslav Šćekić, predsjednik opštine Berane, i Mirsad Mulić, direktor Direktorata za vanredne situacije, saopšteno je iz Opštine Berane.

IMGL3260

Foto: Opština Berane

Predsjednik Šćekić je istakao da se godinama unazad opštinska spasilačka ekipa, suočavala sa problemima prilikom intervencija, a posebno u pogledu nedostatka specijalnih terenskih vozila i opreme, te je ovaj projekat u tom pogledu mnogo značajan.

„U cilju poboljšanja efikasnosti i kvaliteta rada neophodno je da se naša Služba zaštite kontinuirano oprema. Poboljšanje operativne spremnosti, koja čini važan dio jedinstvenog Sistema spasavanja i zaštite Crne Gore, unaprijediće isti, naročito na sjeveru, gdje naši spasioci izlaze u susret i kolegama iz susjednih opština, tako da će ovaj projekat i vrijedna donacija biti na usluzi cijelom regionu“, kazao je Šćekić i podvukao da je nedostatak terenskog specijalnog vozila za situacije u kojima je brza reakcija prilikom spašavanja presudna uticao na efikasnot naših spasilaca u prošlosti.

IMGL3139

Foto: Opština Berane

Ambasadror Japana Đinići Murajama rekao da Japan, kao zemlja koja se često suočava sa prirodnim kataklizmama, posebno sa zemljotresima, odlučuje da pomaže male opštine kakva je opština Berane.

„Upravo danas se u Japanu dogodio zemljotres u kojem ima i ljudskih žrtava. Mi se odlučno suprotstavljamo prirodnim nepogodama i zato pomažemo opštine kao što je Berane. Nastavićemo da pružamo pomoć Crnoj Gori“, rekao je Murajama.

IMGL3292

Foto: Opština Berane

Vladi i ambasadoru Japana Murajami zahvalio se i direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić, rekavši da je ova pomoć Beranama istovremeno i pomoć Crnoj Gori.

„Odluka Vlade Japana da ovako vrijednu donaciju opredijeli za beransku Službu zaštite i spašavanja je dobra odluka. Naime, radi se o službi koja svojim kadrovskim potencijalnom i profesionalnim angažmanom zaslužuje punu pažnju i poštovanje, i u tom pogledu, nalazi se u samom vrhu oblasti zaštite i spašavanja u Crnoj Gori“, zaključio je na kraju.

IMGL3148

Foto: Opština Berane

Na konferenciji je saopšteno da vrijednost vozila i opreme koja je donirana beranskim vatrogascima iznosi 72.339 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.