Novinar Cvetković tvrdi da je bio otet, tražio i međunarodnu istragu
Stefan Cvetković

Tvrdi da ima dokaze

Novinar Cvetković tvrdi da je bio otet, tražio i međunarodnu istragu

Novinar Stefan Cvetković i danas je na konferenciji za štampu tvrdio da je bio otet i traži međunarodnu istragu tog slučaja.

On je rekao da je kod njega kapa, kojom mu je tokom navodne otmice bilo pokriveno lice, i da će je predati jednoj stranoj ambasadi "radi preventive" i da će od tog diplomatskog predstavništva tražiti međunarodnu istragu.

Kaže da na toj kapi može biti samo njegov DNK i DNK otmičara.

Ispričao je svoju verziju toka otmice, a tvrdi i da ga niko iz policije nije našao, već da je pušten i da je, kada je pušten, nazvao policijskog službenika čiji broj zna napamet, prenosi Tanjug.

„On je došao za veoma kratko vrijeme. Sa mjesta gdje su me ostavili otmičari, otišli smo do mjesta gdje su bili drugi policajci i onda prelazim u kola MUP u kojima su bili Nikola Popovac i Dijana Hrkalović. Tim kolima, pod rotacijom, otišli smo do Beograda, gdje sam u kabinetu gospođe Hrkalović saslušan“, rekao je Cveković.

Rekao je da sa policijom inače nije imao nikakav problem, i da je ponašanje svih prisutnih bilo veoma profesionalno.

Svi su, kaže, bili veseli što je tu, i dodaje da ga je tada zvao i ministar policije Nebojša Stefanović, kojem se zahvalio što su se mnogi angažovali poslije otmice.

Tan20186191358257062

Stefan Cvetković

Kaže da je po dolasku u Belu Crkvu saznao koje se informacije o njemu šire - da je bio u Segedinu i potrošio novac koji je navodno dobio od nekog, "na kurve i drogu", da je strani plaćenik, da je pao na poligrafu i da mu je neko od kosovskih političara dao novac da snima film o Oliveru Ivanoviću.

Kada se vratio kući sugerisano mu je, navodi, da se suzdrži od javnih nastupa dok traje istraga, ali je odustao od toga.

„Suzdržavao sam se prvog dana, da bi poslije konsultacija zbog nekih čudnih dešavanja, u ponedjeljak u toku dana odlučio da izađem u javnost, jer su neke stvari dobile neželjene posljedice. Čak iako su to policijski spinovi zarad istrage, to može da ode nekim putem sa kojeg nema povratka. Ne zarad sebe, jer sam kroz mnoge stvari prolazio, ali nijesam ja ovdje meta, već oni koji istražuju, koji neće da ćute, koji neće partijski i policijski da pišu“, rekao je, ali nije objasnio na šta tačno misli.

Cvetković je ocijenio da nije on bio važan, već da se iza njegove otmice krije neka namjera.

„Mogu da nagađam koja je, imam samo sumnju“, rekao je on.

Odbacio je mogućnost da je policija sarađivala sa njegovim navodnim otmičarima, ali dodaje da misli da u Srbiji postoji više otuđenih centara moći, od kojih neko, kako kaže, možda ima svoje ljude u sistemu.

Na konferenciji za štampu je kazao da je sakrio kapu kojom je bilo prekriveno njegovo lice, kao i telefon, jer su to važni dokazi, ali da istražni organi mogu da ih uzmu u svakom trenutku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.