Pozitivna energija će ući u vaš dom sa božurom, bambusom,ljiljanom, a ovu nikako ne unosite!
Foto: Ilustracija

Svaka biljka predstavlja poseban simbol

Pozitivna energija će ući u vaš dom sa božurom, bambusom,ljiljanom, a ovu nikako ne unosite!

Biljke su simbol napretka i zato se postavljaju u sektor kojima nedostaje dobra energija. Zbog toga, treba obratiti pažnju na biljke koje unosite u svoj dom!

Ne pretjerujte sa količinom

Prema principima feng šuija, biljke predstavljaju element drvo i simbolizuju ekspanziju, napredak i nove početke. Pozitivna energija koju stvaraju doprinosi materijalnom uspjehu, pročišćavanju prostora, usporavanju іlі usmjeravanju energije, ali i blokiranju otrovnih strijela.

Istočni dio doma ispunite biljkama i cvijećem, a prilikom određivanja mjesta za njih, treba voditi računa o nekim osnovnim pravilima: nikada nemojte držati mnogo cvijeća na jednom mjestu jer to može zagušiti prostor. Ukoliko imate mali stan, idealne su manje biljke (ne više od tri), a važno je i to da budu zdrave, jer će jedino tako moći da energizuju prostor.

Božur za obilje

Prirodne biljke bolje su od vještačkih budući da emituju veliku količinu žive energije u prostor. Suvo cvijeće nikada nemojte držati u kući jer isijava mrtvu energiju koja će kasnije postati negativna i spriječiti dobrobit.

Dnevna soba idealno je mjesto za saksije sa cvijećem. Najbolji sektori su istok i jugoistok, ali dobra pozicija može biti i sjeverozapad, pogotovo za muške članove domaćinstva koji uče ili započinju karijeru. Simboliku prosperiteta dobićete postavljanjem geranijuma sa crvenim cvjetovima u jugoistočni dio dnevne sobe, kao i božura svih boja koji privlače obilje.

Dobro zdravlje i vitalnost simbolizuju hrizantema, orhideja, tuja, ljiljan i paprat.

kaktusi

ilustracija

Kaktusi nose lošu energiju

Vodite računa o tome da biljke koje unosite u dom budu mekanih i zaobljenih listova, izbjegavajte one koje imaju bodlje ili trnje.

U spavaćoj sobi ne treba držati saksije sa cvijećem, posebno onim sa oštrim listovima ili trnjem. Kaktusi su, po feng šui pravilima, veoma nepoželjni u prostoriji u kojoj se spava. Njih treba držati isključivo kao zaštitu ispred ulaznih vrata, naročito ukoliko se sučeljavaju sa drugim vratima, stepeništem ili liftom.

Bambus za zdravlje i sreću

Polje zdravlja najbolje ćete aktivirati unošenjem slike bambusa koji predstavlja sreću, zdravlje i dug život. Ova biljka se u Kini od davnina koristi kao talisman i mnoge porodice drže ga kao sredstvo za zaštitu prostora od negativnih uticaja.

U kupatilu je takođe poželjno držati biljke. Kao i svaka druga prostorija, i ono treba da bude lijepo uređeno i, naravno, mirišljavo. Pošto se vezuje za prosperitet ukućana, vodite računa da se u kupatilu uvijek osjeti prijatan biljni miris. Možete na zidove okačiti slike sa motivima cvijeća ili drveća, a kombinacija lotosovog cvijeta i vode jedno je od najboljih rješenja. Lavanda se isto preporučuje za tu prostoriju, kao i limun i paprat.

Izvor: Magicnazona.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.