Poslanici raspravljaju o Predlogu zakona o Predsjedniku
Skupština Crne Gore

Poslanici raspravljaju o Predlogu zakona o Predsjedniku

Crnogorski parlament danas će početi devetu redovnu sjednicu, na kojoj će se raspravljati o 35 tačaka dnevnog reda.

Poslije Demokratskog fronta, Ujedinjene Crne Gore, Demosa i nezavisnog poslanika Aleksandra Damjanovića u parlament se vraćaju i poslanici Socijaldemokratske partije,javlja Mina prenosi RTCG.

Van parlamenta biće predstavnici Demokrata, URA-e, Socijalističke narodne partije i, kako su objavili mediji, nezavisna poslanica Anka Vukićević.

Poslanici će se izjasniti o predloženim zakonima o predsjedniku Crne Gore, planiranju prostora i izgradnji objekata, zaštiti lica i imovine, sprječavanju pranja novca i finansiranju terorizma, saradnji sa dijasporom, zdravstvenoj zaštiti, sportu.

Na dnevnom redu su odluke o upućivanju pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama u Avganistanu i na Kosovu, kao i potvrđivanje više međunarodnih konvencija i sporazuma.

Poslanici će razmatrati godišnje izvještaje Sudskog i Tužilačkog savjeta, Državnog tužilaštva, Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, kao i više agencija.

Parlament će dati mišljenje Ustavnom sudu povodom inicijativa za ocjenu ustavnosti zakona o energetici i izvršenju i obezbjeđenju.

Crnogorska Vlada je predložila da se po skraćenom postupku razmatra Predlog o izmjenama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama.

Na dnevnom redu su izbori i imenovanja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.