Istraga u toku: Kako se zapalio ruski avion u kom su bili fudbaleri? (VIDEO)
Foto: Tviter

Vatra na krilu aviona

Istraga u toku: Kako se zapalio ruski avion u kom su bili fudbaleri? (VIDEO)

Ruska federalna agencija za vazduhoplovni saobraćaj "Rosavijacija" ispitaće incident u kom se zapalio avion s fudbalskom reprezentacijom Saudijske Arabije.

Naime, avion kompanije "Rosija" koji je prevozio fudbalsku reprezentaciju Saudijske Arabije na utakmicu Mundijala u Rostovu na Donu zapalio tokom leta, objavio je Interfaks, a prenosi Rojters.

Navodi se da je portparol "Rosavijacije" kazao da je prilikom slijetanja na kratko izbila vatra u jednom od motora na krilu aviona, ali da je slijetanje obavljeno uz oba motora u operativnoj funkciji i da nije bilo prijetnje po bezbjednost putnika. 

"Rosavijacija će istražiti razloge ovog akcidenta i u to uključiti sve povezane strane, uključujući kompaniju koja je razvila i proizvela motor", naveo je portparol "Rosavijacije". 

Fudbalska federacija Saudijske Arabije objavila je prethodno da je avion sa fudbalskom reprezentacijom ove zemlje bezbjedno sletio u ruski grad Rostov na Donu, gdje nastavlja takmičenje na Mundijalu, nakon "manjeg tehničkog problema na jednom od motora". 

Portparol ruske aviokompanije "Rosija", čiji je "Erbas A319" prevozio saudijske fudbalere iz Sankt Peterburga u Rostov na Donu, negirao je da je izbila vatra i kazao da prema preliminarnim podacima problem izazvalo ulijetanje ptice u jedan od motora aviona, prenosi B92. 

"Ništa nije ugrožavalo bezbjednost putnika. Avion je sletio na rutinski način. Nikakva uzbuna se nije oglasila tokom slijetanja", rekao je portparol "Rosije". 

Rojters navodi da se na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi krilo aviona koje gori tokom leta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.