Znojenje u predjelu prepona, kako ga ublažiti?
ilustracija

Znojenje u predjelu prepona, kako ga ublažiti?

Teško da postoji žena koja ne trpi neprijatan vlažan osjećaj oko svoje vagine tokom vrućih ljetnjih dana. Evo kako možete da ublažite neprijatnosti, efikasno i bez mnogo truda.

"Znojenje je klima uređaj tijela koji omogućava da se rashladite", kaže za portal "Prevention.com", dermatolog dr Džois Imahiobom. 

Ona ističe da na određenim područjima tijela kao što su pazuh, prepone i teme nalazi se više znojnih žlijezda, pa se većina žena više znoji i u vaginalnom području. 

A vaginalno područje specifično je jer ima dvije vrste žlijezda znojnica, pa nekada nastane i problem neprijatnih mirisa. 

Dr Suzan Fridler, dermatolog iz Njujorka objašnjava: 

"Vagina je unutrašnji dio tela i ona se ne znoji, ali se znoji ono što je okružuje - vulva. Većina tijela je pokrivena endokrinim žlijezdama koji u ljudskom tijelu ima između dva i pet miliona, a najviše ih je na donjem dijelu stopala i na dlanovima". 

Znojenje je tako sasvim normalno, ali ako ga prati neprijatan miris, to može biti simptom vaginalne infekcije. 

Ono što možete da uradite da ublažite znojenje u predjelu prepona i neprijatnosti je da nosite pamučan donji veš, preporučuje se i skraćivanje stidnih dlačica, ali i izbor adekvatnog intimnog gela, prenosi Super Žena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.