Selektor Švajcarske: Nadam se da će sada svi početi ozbiljno da nas shvataju
Foto:Anadolija

Nakon remija sa Brazilom

Selektor Švajcarske: Nadam se da će sada svi početi ozbiljno da nas shvataju

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković rekao je da je ponosan na svoje igrače i da se nada da će posle remija sa Brazilom na Svjetskom prvenstvu, svi početi ozbiljno da shvataju njegovu ekipu.

"Ponosan sam na moju ekipu, Brazil je imao više šansi, ali nismo izgubili nadu, a kada smo uspjeli da ih pritisnemo, to smo radili veoma dobro. Ovo je odličan početak turnira i pozitivna stvar pred ostale utakmice u grupi", rekao je Petković.

Švajcarska je sinoć odigrala neriješeno 1:1 protiv Brazila, u utakmici Grupe E na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. U drugoj utakmici u toj grupi Srbija je pobijedila Kostariku sa 1:0 i prva je na tabeli.

Petković je rekao da je njegova ekipa imala mnogo problema u prvih 40 minuta protiv Brazila, da nije bila kvalitetna, ali da je u poluvremenu rekao svojim igračima da ostanu mirni i da vjeruju u sebe, da pritiskaju protivnika kako bi došli do šansi.

"Griješili smo, ali ništa nije bilo tako loše. Nadam se da će sada da nas shvate ozbiljno. U poslednje 22 utakmice izgubili smo samo jednom. Nije lako postići gol protiv nas, to se vidjelo protiv Španije (1:1) u prijateljskom meču i sada protiv Brazila. To pokazuje da ovaj tim zna kako da reaguje i da vjeruje u to što radi", naveo je 54-godišnji bosanski trener.

U drugom kolu Švajcarska će u petak igrati protiv Srbije, a Brazil protiv Kostarike.

"Pokazali smo da ova ekipa uvijek vjeruje u sebe i tako ćemo igrati i protiv Srbije. Moramo sjutra da se oporavimo i posvetimo se toj teškoj utakmici", dodao je Petković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.