Uz pomoć OVOG trika dlake vam neće urastati nakon brijanja
Ilustracija

Uz pomoć OVOG trika dlake vam neće urastati nakon brijanja

Iako je uklanjanje dlačica brijačem najbrži način da se riješite neželjenih dlačica na tijelu, istina je da se se možete lako posjeći, a često se javljaju i urasle dlake.

Ali uz ovaj genijalni trik koji smo pronašli na Jutjub kanalu poznate bjuti blogerke Džesi B. to više neće biti problem. Ona se u videu fokusirala na bikini zonu, a isti trik primjenjiv je i na sve druge djelove tijela na kojim koristite brijač.

Trik se sastoji od nekoliko koraka koje vam, vjerujemo, neće biti teško slijediti s obzirom na to da ćete ovako sigurno izbjeći urastanje dlačice.

Prvi korak je obavezan kod depilacije bikini zone, dok se kod brijanja nogu može i preskočiti, a uključuje lagano podrezivanje dlačice.

Sljedeći korak (odnosno prvi ako brijete samo noge ili pazuhe) je topla kupka koja će omekšati folikule dlaka. To je ujedno i ključni korak koji će spriječiti njihovo urastanje.

Tu stvari postaju malo zanimljivije jer Džesi izbegava korišćenje kreme i pjene za depilaciju već umjesto njih koristi - maslinovo ulje. Vi je, naravno, ne morate poslušati, ali možete ako vam se sviđaju njeni argumenti.

"Jednostavno nanesite nekoliko kapi maslinovog ulja na ruke i razmažite ih na djelu tijela koji želite obrijati", kaže blogerka i naglašava da će maslinovo ulje pružiti koži potrebnu hidratizaciju te i da je odličan izvor antioksidansa, vitamina i esencijalnih masnih kisjelina od kojih će koža imati brojne koristi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.