Federer osvojio 98. titulu u karijeri
Rodžer Federer

Federer osvojio 98. titulu u karijeri

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je danas titulu na turniru u Štutgartu, pošto je u finalu pobijedio 35. igrača svijeta Miloša Raonića, poslije dva seta, 6:4, 7:6.

Federer je pobijedio poslije sat i 18 minuta, osvojio 98. titulu u karijeri i preuzeo prvo mjesto od Španca Rafaela Nadala na ATP listi.

On je u trećem gemu prvog seta napravio brejk, što mu je bilo dovoljno da povede u meču. U drugom setu nije bilo brejka, pa je meč riješen poslije taj-brejka, koji je Federer dobio sa 7:3.

Osvajač 20 Gren slem titula se poslije tromjesečne pauze vratio na teren na turniru u Štutgartu, pošto je odlučio da propusti sezonu na šljaci kako bi se što bolje pripremio za treći Gren slem turnir u sezoni - Vimbldon, gdje će braniti titulu.

Vimbldon počinje 2. jula, a finalni meč na programu je 15. jula, kada i finale Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji.

Federer će od ponedjeljka početi rekordnu, 310. nedjelju na prvom mjestu ATP liste.

"Osjećaj je sjajan. Dobro sam se borio, a kada konačno uspiješ, osjećaj je još bolji", rekao je Federer, koji je napravio niz od 16 pobjeda na travi.

On će morati da odbrani titulu na predstojećem turniru u Haleu ako želi da zadrži prvo mjesto na ATP listi pred Vimbldon.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.