Pola plaže mora biti slobodno, ali većina zakupaca ne poštuje ugovore
Ilustracija

Moraju od plažnog mobilijara osloboditi 50 odsto kupališta

Pola plaže mora biti slobodno, ali većina zakupaca ne poštuje ugovore

Uprkos tome što zakupci plaža moraju od plažnog mobilijara osloboditi 50 odsto kupališta i taj prostor jasno i vidljivo označiti, mali broj njih to poštuje.

I ove kao i prethodnih godina priča je ista, pa iako je sezona tek počela veliki broj mještana Crnogorskog primorja se žali da zbog zakupaca koji su moblijarom zauzeli i uzurpirali gotovo cijelu plažu, oni nemaju gdje da prostru peškir.

Plaže tako postaju nedostupne građanima koji su primorani ili da plate plažni mobilijar ili da napuste kupalište jer im je onemogućen pristup i korišćenje obale mimo zakupa.

Iz Javnog preduzeća Morsko dobro (JPMD) za Dan su kazali da je gotovo na svim crnogorskim plažama, shodno ugovorenim obavezama, 50 odsto prostora u potpunosti oslobođeno od mobilijara tako da turisti slobodno mogu raširiti peškir, suncobran i uživati u moru i suncu.

“Trenutno je 330 kupališta na Crnogorskom primorju predmet zakupa, odnosno JPMD je za njih zaključilo ugovor o davanju u zakup. Shodno ugovoru potpisanom sa JPMD, zakupci su dužni da poštuju pravila zakupa, odnosno ugovorom propisane obaveze”,  kazali su iz JPMD za Dan.

Ukoliko dođe do eventualnih odstupanja od strane zakupaca, JPMD je dužno da preduzme mjere i Upravi za inspekcijske poslove proslijedi službene zabilješke sa terena sačinjene prilikom konstatacije nekog od eventualnih prekršaja ugovorenih obaveza.

Iz ovog javnog preduzeća navode da su sva kupališta na crnogorskoj obali javna i jednako dostupna svima onima koji namjeravaju da ih posjete, a sve više plaža čine gradskim i izletničkim.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.