Administracija dobila jasna uputstva kako mora ispunjavati obaveze iz evropske agende
Foto: Gov.me

Marković-Kurc

Administracija dobila jasna uputstva kako mora ispunjavati obaveze iz evropske agende

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković razgovarao je na konferenciji „Europa Forum Wachau“ sa austrijskim saveznim kancelarom Sebastijanom Kurcom (Kurz) o koracima koje Crna Gora namjerava da preduzme u neposrednij budućnosti na polju evropskih integracija.

Informišući Kancelara da je uspješna dinamika pristupnih pregovora sa Evopskom unijom apsolutni prioritet Vlade u predstojećem periodu Premijer je rekao da Crna Gora u tom kontekstu očekuje podršku Austrije koja 1. jula preuzima predsjedanje Evropskom unijom.

„Naša administracija je dobila jasne upute u kojem pravcu treba da djeluje da bi efikasno ispunjavala obaveze iz evropske agende. Skoncentrisani smo na jačanje institucija i njihovu održivost, suočavanje sa organizovanim kriminalom, vladavinu prava, ljudska prava i slobodu medija uz dalju gradnju sposobnosti da kvalitetno upravljamo našom ekonomijom i javnim finansijama. To su naše obaveze koje ćemo ispunjavati i jačaćemo svoje potencijale“, rekao je predsjednik Marković.

kurc2

Kancelar Kurc je najavio da će Austrija podržati ovakve planove Crne Gore s obzirom na to da je Zapadni Balkan među prioritetima austrijskog predsjedavanja.

„Imate punu podršku za to što najavljujete i za Vaše prioritete. Mi podržavamo da u tom periodu otvorite dva poglavlja. Mislim da je to zasluženo“, rekao je kancelar Kurc.

Premijer se zahvalio se Kancelaru na snažnoj podršci evropskoj perspktivi Zapadnog Balkana i njegovoj stabilnosti.

Austrijski kancelar zahvalio se predsjedniku Vlade Crne Gore na odgovornom pristupu pitanju upravljanja migracijama, što je važno bezbjednosno pitanje i za Zapadni Balkan i za Evropu.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.