Evo u koje vrijeme se djeca najčešće rađaju
Ilustracija

Van radnog vremena ljekara

Evo u koje vrijeme se djeca najčešće rađaju

Studija koja je obuhvatila više od pet miliona porođaja u Engleskoj, pokazala je da se više od 70 odsto prirodnih porođaja dogodi van radnog vremena lekara i to vrlo često u četiri sata ujutro, preneo je „Bi-Bi-Si“.

U najvećem broju slučajeva, porođaji se odvijaju između jedan sat posle ponoći i sedam sati ujutru.

Carski rezovi se obično obavljaju vikendom ujutru, a indukovani porođaji oko ponoći, navedeno je studiji.

Istraživanje je rađeno na Univerzitetu u Londonu i obuhvatilo je podatke sa više od pet miliona porođaja između 2005. i 2014. godine.

Istraživači kažu da bi to što se samo 28 odsto porođaja dešava u radno vrijeme između devet i pet popodne u toku radne sedmice, moglo da utiče na babice i doktore.

Šon O'Salivan sa Kraljevskog koledža za babice rekao je da će istraživanje da pomogne službama da bolje organizuju svoje kadrove i smjene, ali napominje da bi i ostale službe na lokalu morale da obrate pažnju na rezultate ovog istraživanja.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.